Get Adobe Flash player
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nieuws van en voor Huiswaard

DVD Huiswaard 40 Jaar verspreid

DVD presentatie-01De DVD Huiswaard 40 Jaar is inmiddels verspreid onder de mensen die het boekje Huiswaard 40 Jaar hebben gekocht en het formulier hebben ingevuld om ook de DVD te kunnen ontvangen!
Van al het beeldmateriaal dat we hebben verzameld en zelf tijdens het jubileumjaar hebben gefilmd is een montage gemaakt en op een DVD gezet. Er is een ontwerp voor de hoes gemaakt en een ontwerp voor de opdruk op de DVD zelf. Van deze DVD zijn de benodigde exemplaren in de dvd-fabriek geperst, de hoesjes gedruk en alles in de doosjes gedaan. Mocht u ook graag een DVD willen ontvangen, neemt u dan contact op met de Wijkvereniging Huiswaard.

Wat staat er op de DVD?

Op de DVD staan de volgende films:

 • Huiswaard van oud naar nieuw
  Een kort overzicht met algemene beelden van hoe Huiswaard was en wat er nu in Huiswaard aan scholen, bedrijven en instellingen is. Over 10 jaar bestaat Huiswaard alweer 50 jaar. Wie weet wat er dan allemaal weer veranderd is!
 • Opening van de Huiswaarderbrug door Prins Claus en burgemeester Roel de Wit
  Een van de bewoners uit de A-flat (aan de kant van het kanaal) in de Muiderwaard heeft destijds (1974) met zijn super-8 camera (videocamera's met een band waren er toen nog niet) alles vastgelegd, overgezet op DVD en ons aangeboden op dit weer op de DVD over  Huiswaard te zetten.
 • Interview met Ton Cassee
  Ton Cassee was van 1973 tot 1998 pastoor in Huiswaard. Hij blikt nog even terug op de tijd in Huiswaard.
 • Playbackshow 1984
  Een samenvatting van de playbackshow die toen in wijkcentrum De Rekere werd georganiseerd. 
 • Playbackshow 1985
  Wegens groot succes was er ook in 1985 een playbackshow in De Rekere. Ook hier weer wat korte hoogtepunten in beeld en geluid.
 • Huiswaard 25 Jaar
  In 1997 bestond Huiswaard 25 jaar. Van de diverse evenementen zijn toen ook videobeelden bewaard gebleven en in een samenvatting terug te zien op deze DVD
 • Schaatsen in 2012 (deel 1 en 2)
  Begin 2012 kon er sinds lange tijd weer geschaatst worden op de vijver in Huiswaard 1. De wijkvereniging verzorgde koek en zopie en gezellige muziek. Buurtbewoners hielpen spontaan met het sneeuwvrij maken van de ijsvloer. Ook deze filmpjes zijn terug te vinden op deze DVD.
 • Openingsfeest Jubileumjaar
  Speciaal voor het jubileumjaar werd een HuiswaardLied geschreven. Dit lied werd gezongen door kinderen uit Huiswaard, het Seniorenkoor van Huiswaard en De MidwaySingers. Samen met de beelden van het openingsfeest is er een korte clip van gemaakt.
 • Haringfeest in Wijkwaard
  Een korte impressie van de sfeer tijdens het haring proeven in Wijkwaard
 • Bijeenkomst "Samen Verder" in Wijkwaard
  "Samen Verder" organiseerd maandelijks bijeenkomsten voor senioren in Wijkwaard. Op de dag dat er ook een buurtmarkt werd georganiseerd, was er een extra feestelijke bijeenkomst in Wijkwaard met optredens die verzorgd werden door "With Sense".
 • Grote buurtmarkt rondom de vijver in Huiswaard 1
  Een videoverslag van de buurtmarkt waar niet alleen spullen verkocht en gekocht werden, maar ook veel gezelligheid te beleven was met een straatorkest, een old-timershow, lekkere hapjes, aquaballen, sprinkussens, luxe auto's en veel meer....
 • Kunstroute in Huiswaard
  Een impressie van vooral de sfeer tijdens de kuntroute en de veelzijdigheid aan kunstenaars in de wijk.De specaculaire opening door wethouder Anjo van der Ven ontbreekt uiteraard niet.
 • Sportinstuif en Schaatsen
  Een korte impressie van de activiteiten rondom de sportinstuif aan de Tochtwaard en de kunstschaatsbaan bij Wijkwaard. Beiden boden veel vermaak tijdens de herfstvakantie van 2012.
 • VIP-arrangement
  In 2012 maakten alle bewoners die een actieposter voor het raam hadden hangen kans op een VIP-arrangement. De winnaars werden door Big Limo opgehaald met een limousine en daarna konden de winnaars gezellig eten in restaurant Wereldwijd. 
 • Slotfeest op 24 november
  Tijdens het slotfeest waren zowel tijdens de middag als de avond 3 cameramannen aanwezig om alles vast te leggen. Sinterklaas, de clown, Dutch Michael Jackson, de buikdanseressen, The Blues Brothers, de Dutch Pavarotti, showbalet en vele andere artiesten zijn samen met de gezellige sfeer een feestende wijkbewoners vastgelegd en samengevat op de DVD
 • Bijdrage aan de kunstroute door De Prinsenhof
  Basisschool De Prinsenhof had speciaal voor de kunstroute een 3-tal filmpjes gemaakt, waarbij de leerlingen zich hebben laten inspireren door het boekje over Huiswwaard 40 Jaar. Deze creatieve, maar ook leerzame en interessante animaties zijn ook op deze DVD te zien.

De DVD duurt in totaal bijna anderhalf uur, maar is in korte hoofdstukken verdeeld, zodat u de DVD ook eenvoudig in delen kunt bekijken. 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Stichting Wijkraad Huiswaard - Koggewaard 75 - 1824 GN  Alkmaar