Wijknieuws Huiswaard

Op deze plaats aan de Drechterwaard komt het depot.

De wijk Huiswaard 1 zal in 2023 in vele opzichten worden vernieuwd. De riolering wordt vernieuwd, warmtenet wordt verder uitgebreid, er wordt een glasvezelnetwerk aangelegd, bestrating wordt vernieuwd en er zullen diverse reconstructies in het groen plaatsvinden. 

In de maand januari zal worden gestart met het vernieuwen van de riolering. Als eerste zal er vanaf de Tochtwaard een aansluiting worden gemaakt naar het gemaal aan de Muiderwaard (tegenover het tunneltje naar de Rekerhout). De planning is om dan in februari verder te kunnen met het vervangen van de riolering in de Sluiswaard, waarna de andere S-waarden zullen volgen.

Ook zal het warmtenet worden uitgebreid. De flats in de Muiderwaard zijn inmiddels al aangesloten op het HVC warmtenet. Daar vandaan zal het warmtenet worden uitgebreid va de Sluiswaard naar de overige S-waarden. Daarna zijn de H-waarden aan de beurt, maar tegen die tijd zitten we inmiddels al (bijna) in 2024. De B-waarden komen als laatste. dat zal waarschijnlijk pas in 2024-2025 klaar zijn.

De Tochtwaard zal na de rioleringswerkzaamheden verkeersveiliger worden gemaakt. Het voetpad aan de kant van de Rekerdijk zal grotendeels worden vervangen door groen. Alleen rondom de apotheek en bushalte zal aan die kant nog bestrating te vinden zijn. Tevens worden er aan de Tochtwaard meer parkeerplaatsen gerealiseerd en zal de rijbaan van de Tochtwaard worden versmald. De bedoeling is dat er hierdoor minder hard gereden wordt.

Voor de hele wijk staat ook de aanleg van glasvezel in de planning. Aanvankelijk was het de bedoeling dat deze werkzaamheden al verder gevorderd zouden zijn, maar door uitloop bij vorige werkzaamheden moet het nu uitgesteld worden totdat de andere geplande werkzaamheden in de grond zijn afgerond. Dit om te voorkomen dat de diverse werkzaamheden elkaar in de weg zitten.

Tot slot zijn er voor de S-, B- en H-waarden herinrichtingsplannen. Hierover is half 2022 een enquête onder de bewoners gehouden en is er een klankbordgroep van 45 bewoners samengesteld. De bestrating zal worden vernieuwd en er zal gekeken worden naar aanpassingen in het groen.

Via deze website hopen wij u regelmatig op de hoogte te houden.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op https://www.stadswerk072.nl/project-huiswaard1 
Informatie over de planning van het warmtenet kunt u o.a. vinden op de website van HVC.

Contactgegevens

Stichting Wijkraad Huiswaard
Koggewaard 75
1824 GN  Alkmaar

E-mail algemeen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijktuin Rekerdijk:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdesign en webhosting: EDS Music - Soundhost