Get Adobe Flash player
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Werkgroep Groen - Wijktuin Rekerdijk

Bijzondere vogel op Wijktuin Rekerdijk

Op de wijktuin Rekerdijk zijn bijzondere vogels gespot namelijk de Halsband Parkiet. Maandag 27 november zaten er 7 stuks in een boom. Het is een groene vogel met een rood snaveltje en als hij vliegt zie iets geel in zijn vleugels. Hij heeft een schel geluid dus loopt u eens langs de Rekerdijk kijk dan of u ze ziet.

Halsband Parkiet -Wijktuin Huiswaard - foto 1Halsband Parkiet - Wijktuin Huiswaard - foto 2

Wijktuin Rekerdijk Gesloten

Vanaf heden is de Wijktuin Rekerdijk gesloten. De tuin is tot zover winterklaar en de vrijwilligers kunnen nu genieten van een wel verdiende rust na een seizoen hard werken. Medio maart 2018, als het weer het toelaat, hopen wij weer van start te kunnen gaan. Wij hopen ook volgend jaar weer de "Hanging Baskets" te voorzien van prachtige planten en weer een zomermarkt te organiseren. Bij deze wensen wij u alvast een prettige feestdagen en een gezond en fleurig 2018.

Wijktuin Rekerdijk jarig

Wijktuin 10 jaarZaterdag 26 september viert de Wijktuin Rekerdijk van 10:00 tot 12:00 uur haar 10 jarig bestaan. Op die dag houden wij een planten- en bollenmarkt voor het opfleuren van een boomspiegel en/of plantsoen. Er zijn planten uit eigen tuin, maar ook winterharde violen en bollen.

U bent allen van harte welkom. De koffie en/of thee staat klaar.

Reconstructies Groen

De gemeente gaat weer enkele reconstructies uitvoeren aan het openbaar groen in onze wijk. Zo wordt er in de Koggewaard voor de nummers 25 t/m 32 een deel van de struiken gerooid en wordt het opnieuw beplant met lage zomerbloeiende heesters.

Lees meer...

Wijktuin Rekerdijk

Afgelopen zaterdag, 01 maart, zijn de vrijwilligers weer gestart op de Wijktuin Rekerdijk. Zij zijn eerst maar eens begonnen met het opruimen van de vele kleine takken die her en der lagen. De komende weken wordt de voorjaarssnoei uitgevoerd en de perken heringedeeld.
Wilt u komen helpen dan bent u van harte welkom op de zaterdag van 10:oo tot 12:00 uur de koffie staat klaar.

Groen Agenda

De Wijktuin aan de Rekerdijk is vanaf half maart op zaterdagen open van 10.00 - 12.00 uur. 

Wilt u met ons meetuinieren? U kunt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. meer informatie inwinnen of zich aanmelden.

Stichting Wijkraad Huiswaard - Postbus 9445 - 1800 GK  Alkmaar