Get Adobe Flash player
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Werkgroep Groen - Wijktuin Rekerdijk

Gezellig tuinieren op de Wijktuin Rekerdijk

De Wijktuin Rekerdijk is weer op elke zaterdag van 10 tot 12 uur geopend. Er zijn volop vaste planten te verkrijgen tegen een vrijwillige bijdrage in de onkosten. In het najaar hebben we nog wat bollen afkomstig van Bolwerk.

Heeft u zin om wat te tuinieren? U bent van harte welkom.
De koffie staat klaar!

Hanging Baskets

Nadat het Clusius College er jaren voor had gezorgd dat de Hanging Baskets werden gevuld, zijn ze er dit jaar helaas mee gestopt. Omdat zij dat belangeloos deden was dit een zware tegenvaller voor ons. Gelukkig heeeft de Werkgroep Groen via het bewonersinitiatief subsidie ontvangen, zodat de bakken door Kwekerij Groot, gelegen aan de Molenkade, met prachtige planten kan worden gevuld.

Vanaf half mei zijn ze weer aan de lantaarnpalen te bewonderen.

Bijzondere vogel op Wijktuin Rekerdijk

Op de wijktuin Rekerdijk zijn bijzondere vogels gespot namelijk de Halsband Parkiet. Maandag 27 november zaten er 7 stuks in een boom. Het is een groene vogel met een rood snaveltje en als hij vliegt zie iets geel in zijn vleugels. Hij heeft een schel geluid dus loopt u eens langs de Rekerdijk kijk dan of u ze ziet.

Halsband Parkiet -Wijktuin Huiswaard - foto 1Halsband Parkiet - Wijktuin Huiswaard - foto 2

Wijktuin Rekerdijk jarig

Wijktuin 10 jaarZaterdag 26 september viert de Wijktuin Rekerdijk van 10:00 tot 12:00 uur haar 10 jarig bestaan. Op die dag houden wij een planten- en bollenmarkt voor het opfleuren van een boomspiegel en/of plantsoen. Er zijn planten uit eigen tuin, maar ook winterharde violen en bollen.

U bent allen van harte welkom. De koffie en/of thee staat klaar.

Reconstructies Groen

De gemeente gaat weer enkele reconstructies uitvoeren aan het openbaar groen in onze wijk. Zo wordt er in de Koggewaard voor de nummers 25 t/m 32 een deel van de struiken gerooid en wordt het opnieuw beplant met lage zomerbloeiende heesters.

Lees meer...

Groen Agenda

De Wijktuin aan de Rekerdijk is in ieder geval tot 1 juni 2020 gesloten. Maar aanmelden als vrijwilliger kan altijd!

Wilt u met ons meetuinieren? U kunt via meer informatie inwinnen of zich aanmelden.

Stichting Wijkraad Huiswaard - Koggewaard 75 - 1824 GN  Alkmaar