Wijknieuws Huiswaard

oude-brug-koggewaard-01Verleden jaar heeft de gemeente een vergunning aangevraagd voor het vervangen van de brug tussen de Lekerwaard en Koggewaard. De brug zou vervangen worden door een aardenwal met daarin een duiker. Namens een aantal direct omwonenden heeft de Wijkraad protest aangetekend tegen dit plan.

Na een gesprek met de projectleider is de vergunning geweigerd mede door een vernietigend advies van de westand commissie. Tijdens het gesprek met de projectleider kwam er nog een ander plan naar voren, namelijk de brug vervangen door een stalen brug. De wijkraad en de bewoners hebben hier hun goedkeuring aan gegeven.

Naarmate de het jaar vorderde werd de brug steeds slechter en is dan ook vele malen opgelapt. Eind januari maar weer eens geinformeerd wat de voortgang was van het plan bij onze wijkmeester Netty Zwirs. Netty heeft navraag voor ons gedaan en kwam met de mededeling dat voor de zomer van dit jaar de brug vervangen zou zijn.

Op 18 februari hebben de direct omwonenden een brief ontvangen dat vanaf 3 maart tot 7 april de brug is afgesloten van wege werkzaamheden aan de brug.
Vanmorgen vroeg (03 maart) zijn er hekken en borden geplaatst dus het begin is er. Wij zullen u, via deze site, op de hoogte houden van de voortgang. 

Contactgegevens

Stichting Wijkraad Huiswaard
Koggewaard 75
1824 GN  Alkmaar

E-mail algemeen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijktuin Rekerdijk:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdesign en webhosting: EDS Music - Soundhost