Wijknieuws Huiswaard

De gemeente Alkmaar is op woensdag 3 september gestart met de realisatie van de aansluitingen aan de Noorderkade en de Helderseweg op de Victoriebrug. Met de Victoriebrug en de aansluitingen krijgen de voetgangers en fietsers van en naar Overstad en het stationsgebied een nieuwe en snelle verbinding.

Fasering

De realisatie gaat in fasen om zo min mogelijk overlast te bezorgen. De aannemer, KWS Infra bv uit Heerhugowaard, heeft een planning gemaakt waardoor de duur van de fasen zo minimaal mogelijk is. Om het werk in een zo kort mogelijke periode uit te voeren en door voorwaarden en regelgeving vanuit Arbo en werken bij spoor wordt de Noorderkade in fase 2 voor doorgaand verkeer afgesloten. De ondernemers in de Zijperstraat zijn op de hoogte gebracht van de werkzaamheden. Connexxion heeft voor de buslijnen een alternatieve route.

Fase 1: 3 tot en met 15 september 2014
Aanleg tweerichtingsverkeer fietspad met trottoir langs de Helderseweg tussen Stationsweg en spoorwegovergang aan de kant van het kanaal. Het verkeer kan tijdens de uitvoering gebruik blijven maken van de rijweg en het fietspad aan de kant van het station.

Fase 2: 8 september tot en met 10 oktober 2014
Herinrichting en ophoging Noorderkade vanaf de spoorwegovergang tot aan de kruising Pettemerstraat. Doorgaand auto- en fietsverkeer over de Noorderkade is in deze periode niet mogelijk.

Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de Helderseweg en Huiswaarderweg. Doorgaand autoverkeer van en naar Oudorp wordt geadviseerd gebruik te maken van de Kanaalkade. Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via de Koedijkerstraat, Rekerdijk en Drechterwaard.

De Zijperstraat is uitsluitend via de Koedijkerstraat bereikbaar. Bestemmingsverkeer voor de Zijperstraat vanuit het centrum wordt via de Pettemerstraat en Koedijkerstraat omgeleid en vanaf de Huiswaarderweg via Schinkelwaard, Zeswielen en Koedijkerstraat omgeleid.

Fase 3: 11 tot en met 30 oktober 2014
Aanleg tweerichtingsverkeer fietspad met trottoir langs de Heldersewegtussen spoorwegovergang en Kruseman van Eltenweg aan de kant van het kanaal. Het verkeer kan tijdens de uitvoering gebruik blijven maken van de rijweg en het fietspad aan de kant van het station.

Voet- en fietspaden langs de spoorbrug
Na het in gebruik nemen van de Victoriebrug wordt het voet- en fietspad langs de spoorbrug aan de zijde van het centrum afgesloten. Het voet- en fietspad langs de spoorbrug aan de zijde van Huiswaard blijft open voor gebruik.

Contactgegevens

Stichting Wijkraad Huiswaard
Koggewaard 75
1824 GN  Alkmaar

E-mail algemeen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijktuin Rekerdijk:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdesign en webhosting: EDS Music - Soundhost