Dinsdagochtend kwart voor 9 - De Bannewaard is VOL!Tot en met zondag 25 gebruari 2018 konden bewoners uit de B-waarden een online enquête invullen over parkeer overlast in hun straat. Er is bewust niet gevraag naar de aard van de overlast, dat mochten de bewoners zelf invullen. 
De uitnodiging voor de enquête is per post verstuurd aan alle 353 adressen in de Bannewaard, Bregwaard en Broekerwaard. Helaas heeft minder dan de helft gereageerd op de oproep om deel te nemen aan de enquête.

Van de 353 adressen hebben er 165 het formulier ingevuld. Dat is een percentage van 47%. Wel was duidelijk dat de respons hoger was, naar mate er meer overlast in de straat is. In de Bannewaard reageerde 60%, In de Bregwaard 57% en in de Broekerwaard maar 12%! 
Van alle reacties bij elkaar liet 88% weten overlast te ervaren.

Dinsdagochtend kwart voor 9 - De laatste 2 plekken in de BregwaardOmdat de mensen zelf konden invullen wat voor parkeeroverlast men ervaart, kwam naar voren dat overlast voor iedereen anders is en op andere momenten. 
In de Bannewaard blijkt (dat wisten we eigenlijk al) dat de overlast voornamelijk wordt veroorzaakt door forenzen die soms met hoge snelheid door de straat racen op zoek naar mogelijk wel het laatste plekje in de straat. En als er daar geen plek meer is, racen ze naar de Bregwaard, waar ook de bewoners van de Bannewaard moeten parkeren als ze even met de auto zijn weggeweest. Overlast van het Horizon College werd veel genoemd.
In de Bregwaard gaat het, naast de vele klachten over parkerende forenzen, dagjesmensen en vakantiegangers, al wat meer over de bewoners zelf die te veel (bedrijfs)auto's hebben en parkeren op plekken waar het niet mag.
In de Broekerwaard kent men het probleem van overvolle straten alleen tijdens open dagen bij het Clusius College. Verder wordt daar veel overlast ervaren van mensen die de eigen oprit bij drive-in-woningen niet benutten, op de stoep parkeren of in bochten. 

Eind maart (waarschijnlijk maandag 26 maart om 19:30 uur) wordt er een bewonersavond georganiseerd waar de details van de enquête en mogelijke oplossingen en gevolgen besproken gaan worden. Bewoners uit de B-waarden ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging.

Contactgegevens

Stichting Wijkraad Huiswaard
Koggewaard 75
1824 GN  Alkmaar

E-mail algemeen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijktuin Rekerdijk:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdesign en webhosting: EDS Music - Soundhost