Tijdens de inloop-avond voor bewoners van de B-waarden was het de bedoeling dat we samen met bewoners de mogelijke oplossingen voor de parkeerproblemen in de straat zouden bespreken. Het streven van de wijkraad en van de gemeente is namelijk het zoeken naar een oplossing die voor de bewoners de minste ongemakken oplevert en het minste (bij voorkeur helemaal niets) kost. Enkele bewoners hadden de focus echter alleen maar gericht op parkeervergunningen, waardoor het een discussie-avond werd over de overlast (die al bekend was vanwege de enquête) en parkeervergunningen. 

 {phocadownload view=file|id=12|text=Download informatie enquête en mogelijke oplossingen|target=s}

Hierboven kunt u de informatie die tijdens de inloopavond werd getoond bekijken en/of downloaden.

{phocadownload view=filepreviewlink|id=12|previewwidth=640|previewheight=480}

Parkeervergunningen of....?

In het document dat u hierboven kunt downloaden staan naast de oplossing van parkeervergunningen ook andere mogelijke oplossingen. Met het Horizon College is inmiddels al kort gesproken, waarbij werd voorgesteld om de parkeerplekken daar uit te breiden, zodat ook leerlingen gratis bij Horizon kunnen parkeren. Dat is in het belang van Horizon, de docenten, de leerlingen en.... de bewoners van de B-waarden.
Ook met andere bedrijven en instellingen zijn gesprekken gevoerd. Daar waar mogelijk wil iedereen meewerken aan de oplossing van het probleem.
Het enige waar we geen controle op kunnen uitoefenen, is het parkeren van auto's van dagjesmensen, vakantiemensen en forenzen die elders in het centrum werken of verder reizen met het openbaar vervoer.

Het invoeren van parkeervergunningen is echter ook geen garantie voor een parkeerplek voor de deur. Het is een vergunning om in het gebied te mogen parkeren, geen plaatsbewijs voor een gegarandeerde parkeerplek
Indien er een gratis proef wordt gedaan met parkeervergunningen, zal de digitale bezoekersvergunning nog niet in gebruik worden genomen. Voor bezoekers is er dan alleen de papieren bezoekersvergunning. Wanneer er meerdere bezoekers worden verwacht kunnen buren een beroep doen op elkaars bezoekersvergunning.
Buiten de tijden waarop parkeren alleen voor vergunninghouders is, kan er door iedereen zonder vergunning geparkeerd worden. 

Omdat de parkeervergunning dus geen garantie is voor een parkeerplek, een parkeervergunning geld kost en ook nog de nodige ongemakken met zich mee brengt (extra vergunning voor camper of caravan, vergunning voor bezoekers, risico op boetes als je bezoekers vergeet aan te melden, etc...), is de wijkraad nog steeds van mening dat andere oplossingen de voorkeur hebben.
Binnenkort zal er een enquête worden gehouden met de vraag of u toch een proef wilt met parkeren voor vergunninghouders. 

Aan parkeren voor vergunninghoudes zijn bepaalde regels gebonden. Deze regels worden niet per buurt ingesteld, maar bepaald door de gemeenteraad. Voor verzoeken als gratis vergunningen, vergunningen die 24/7 van kracht zijn, blauwe zônes, etc. dient u uw zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Wilt u graag meedenken over andere oplossingen en zich inzetten voor de buurt? Dan kunt u een bericht struren naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

 

 

Contactgegevens

Stichting Wijkraad Huiswaard
Koggewaard 75
1824 GN  Alkmaar

E-mail algemeen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijktuin Rekerdijk:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdesign en webhosting: EDS Music - Soundhost