bekeuring parkeren 01aMogelijk start er binnenkort een proef in de Bannewaard, Bregwaard en Broekerwaard met parkeervergunningen. Aanleiding is de toenemende overlast van parkerende automobilisten die niet in onze wijk moeten zijn, maar wel de auto daar neerzetten, omdat het daar (nog) gratis kan.

Om te bepalen of er een gratis proef wordt gestart met gratis vergunningen voor bewoners, wordt er eerst een online enquête gehouden onder de bewoners. Eind april kunnen de bewoners een brief van BMC verwachten die de enquête in opdracht van de gemeente Alkmaar uitvoert. Deze enquête bevat slechts één vraag: "wilt u een proef met parkeervergunningen, ja of nee?". De uitslag van de enquête is alleen geldig als 60% van de huishoudens heeft gereageerd. Als 60% van de deelnemers aan de enquête dan ook nog eens voorstander is van de proef, dan zal de proef met parkeervergunningen worden gestart.
De proefperiode zal dan lopen van 11 juni 2018 tot uiterlijk 1 feburari 2019. Tijdens de proefperiode zal de digitale parkeervergunning NIET beschikbaar zijn.

In oktober zal er een tweede enquête volgen met de vraag of het parkeren voor vergunninghouders definiteif kan worden ingevoerd. De bewoners hebben dan kunnen ervaren of het beoogde effect is gerealiseerd en of ze per 1 februari 2019 willen gaan betalen voor de parkeervergunning. Als daar ook 60% van de huishoudens van zich laat horen en 60% voorstander is, zal het perkeren voor vergunninghouders definitief worden ingevoerd.
Als blijkt dat men bij het invullen van de tweede enquête (voor het definiteif invoeren van parkeervergunningen) liever toch geen parkeervergunningen systeem wenst, zal de proef uiterlijk 1 december worden beëindigd. 

Laat van u horen!
Om te voorkomen dat u deze gelegenheid misloopt om GRATIS een proef te doen met parkeervergunningen, worden alle bewoners van de Bannewaard, Bregweaard èn Broekerwaard verzocht aan de enquête deel te nemen. Bij de enquête die de gemeente en de wijkraad in februari 2018 hebben gehouden, viel het op dat bewoners van de Broekerwaard nauwelijks van zich lieten horen. Waarschijnlijk omdat zij ook nauwelijks overlast ervaren.
In de Bregwaard en Bannewaard is het parkeren echt een serieus probleem. Als daar de meerderheid kiest voor parkeervergunningen, dan zullen deze ook in de Broekerwaard worden ingevoerd. Als de Broekerwaard immers blijft voorzien in gratis parkeerplekken voor iedereen, zullen mensen van de Bannewaard en Bregwaard gaan uitwijken naar de Broekerwaard. Vandaar dat alle B-waarden als één geheel worden beschouwd.

Hulp bij het invullen
De enquête gebeurt via een website. Wij realiseren ons dat niet iedereen daar even makkelijk mee overweg kan. Daarom zijn er welwillende bewoners die anderen graag helpen met invullen. Maar wie weet kunnen uw buren of familie ook helpen. Diverse bewoners hebben zich al aangemeld om anderen huis aan huis te helpen. Zij kunnen met hun eigen tablet bij u langskomen om samen met u de benodigde code uit de brief in te vullen en uw JA of NEE aan te klikken.
Wilt u zich ook aanmelden om anderen een handje te helpen bij het invullen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zo hepen we met elkaar een respons van meer dan 60% te halen en hebben we een zo compleet mogelijk beeld van de wensen van de bewoners.

Data op een rij:

  • Bewoners in de B-waarden ontvangen eind april een brief met uitnodiging voor deelname aan enquête
  • Tussen 30 april 2018 en 14 mei 2018 kunt u de enquête invullen
  • Eind mei 2018 ontvangt u de uitslag van de enquête 

Als de respons lager is dan 60% of minder dan 60% is voorstander van parkeervergunningen, dan komt er geen proef met parkeervergunningen en moet er gezocht worden naar andere oplossingen.
Is de repsons hoger dan 60% EN is 60% voorstander van parkeervergunningen dan gaan we onderstaand traject in:

  • Er zal een gratis proefperiode met parkeren voor vergunninghouders zijn van 11 juni 2018 tot uiterlijk 1 februari 2019
  • Half oktober ontvangen de bewoners in de B-waarden een uitnodiging voor een tweede enquête over het definitief (en betaald) invoeren van parkeervergunningen
  • Men kan van 15 oktober 2018 tot en met 4 november 2018 de tweede enquête invullen
  • Half november kunnen bewoners de uitslag van de tweede enquête verwachten
  • Bij een positief resultaat wordt het parkeren in de B-waarden definitief gebied voor vergunninghouders vanaf 1 februari 2019
  • Bij een negatief resultaat wordt de proef met parkeervergunningen uiterlijk op 1 december 2018 beëindigd

 

Contactgegevens

Stichting Wijkraad Huiswaard
Koggewaard 75
1824 GN  Alkmaar

E-mail algemeen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijktuin Rekerdijk:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdesign en webhosting: EDS Music - Soundhost