Post van BMC Onderzoek

Bewoners van de Bannewaard, Bregwaard en Broekerwaard kunnen t/m 21 november 2018 laten weten of ze voor of tegen de definiteve invoering van parkeervergunningen zijn. Hiervoor hebben zij afgelopen week per post een uitnodiging ontvangen van BMC Onderzoek. Woont u in een van de B-waarden, maar heeft u die uitnodiging over het hoofd gezien of per ongeluk weggegooid? Wacht u dan op de herinneringsbrief. In deze brief staat ook weer hoe u kunt stemmen met uw persoonlijke inlogcode die in de brief vermeld staat.

Voor het gemak hier nog even de link naar de enquête (met één vraag): bit.do/B-waarden.

 Veranderingen na de proef

Tijdens de proef waren de vergunningen voor de bewoners gratis. Men kon per adres 2 parkeervergunningen aanvragen en 1 papieren bezoekerskaart met parkeerschijf.
Als de B-waarden definiteif vergunninghouders gebied gaat worden per 1 februari 2019, moet men voor de vergunningen gaan betalen. Voor 2018 zijn de tarieven voor particulieren € 64,60 per auto per jaar voor maximaal 2 auto's per adres. Een papieren bezoekerskaart (maximaal 1 per adres) kost € 19,= per jaar. Men kan echter ook kiezen voor de digitale bezoekersvergunning (kan niet tijdens de gratis proef). Dan betaalt men € 0,15 per uur per bezoeker. Men kan dan maximaal 10 bezoekers per keer registreren middels een app met een maximum van totaal 500 uur per jaar.
Bedrijven die gevestigd zijn in de B-waarden betalen voor bedrijfsauto's die op dat adres geregistreerd staan € 424,= per jaar.
Alle tarieven zijn terug te vinden op https://alkmaar.parkeerservice.nl/tarieven/ . Let op: de tarieven voor 2019 kunnen mogelijk afwijken!

De tijden waarop een parkeervergunning is vereist blijven gelijk:

  • maandag t/m zaterdag van 9.00 - 20.00 uur
  • zondag van 12.00 - 17.00 uur

Buiten deze tijden mag in principe iedereen gratis in deze straten parkeren. Maar dat geldt ook voor de parkeerplaatsen in Overstad.

Lukt het u niet om de enquête in te vullen? Mogelijk willen uw buren, vrienden of familie u daarbij helpen. Ook zullen diverse vrijwilligers de huizen langs gaan om eventueel hulp te bieden. We streven ernaar om iedereen te laten stemmen, zodat we een zo eerlijk mogelijke uitslag hebben.

Contactgegevens

Stichting Wijkraad Huiswaard
Koggewaard 75
1824 GN  Alkmaar

E-mail algemeen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijktuin Rekerdijk:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdesign en webhosting: EDS Music - Soundhost