Parkeermeter 1080 01

Begin mei konden bewoners uit de Bannewaard, Bregwaard en Broekerwaard via een online enquête aangeven of zij voor- of tegenstander waren van de invoering van parkeervergunningen voor bewoners. Meer dan 60% van de huishoudens heeft toen deelgenomen en meer dan 60% gaf aan voorstander te zijn van parkeren voor vergunninghouders. Hiermee werd voldaan aan de eis om een proef met betaald parkeren te starten.
 

Betaald?

Voor bewoners wordt de proef, die tot uiterlijk 1 februari 2019 duurt, min of meer door de gemeente betaald. Per adres kunnen maximaal 2 parkeervergunningen worden aangevraagd en 1 bezoekerskaart. Zonder parkeervergunning of bezoekerskaart mag er van maandag t/m zaterdag tussen 9:00 en 20:00 uur en op zondag tussen 12:00 en 17:00 uur niet geparkeerd worden, tenzij je bij de parkeerautomaat bij de Bregwaard een dagkaart à € 21,70 koopt. 
Hiermee hopen de bewoners in met name de Bannewaard en de Bregwaard de parkeerdruk door derden terug te dringen. In de Broekerwaard speelt het probleem van parkeerdruk niet of nauwelijks, maar als er alleen betaald parkeren in de Bannewaard en Bregwaard wordt ingevoerd, zal de Broekerwaard het eerste alternatief voor gratis parkeren worden. Niet alleen voor mensen van buiten af, maar ook voor bewoners uit de Bannewaard en Bregwaard die hiermee de aanschaf van een parkeervergunning willen uitsparen.

Brief

Eerdaags zullen de bewoners van de B-waarden een brief ontvangen, waarin men kan lezen hoe men de parkeervergunning kan aanvragen. In oktober zullen de bewoners van de B-waarden weer een uitnodiging ontvangen om te laten weten of ze voor of tegen parkeervergunningen zijn. Als dan weer meer dan 60% stemt en meer dan 60% voorstander is, wordt het betaald parkeren definitief en moet er per parkeervergunning worden betaald. De tarieven staan op https://alkmaar.parkeerservice.nl/tarieven-2/ . De tarieven voor 2019 kunnen afwijken.
Wanneer meer dan 60% stemt maar minder dan 60% wil een parkeervergunnng, dan wordt het betaald parkeren weer opgeheven.

Het parkeren voor vergunninghoudens gaat in op 1 augustus 2018. Pas vanaf half augustus wordt er voor overtredingen bekeurd.

 

Contactgegevens

Stichting Wijkraad Huiswaard
Koggewaard 75
1824 GN  Alkmaar

E-mail algemeen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijktuin Rekerdijk:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdesign en webhosting: EDS Music - Soundhost