Get Adobe Flash player
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nieuws van en voor Huiswaard

Win € 4000,= voor een leuk idee in de wijk!

Heb je een goed idee voor jouw wijk, buurt of dorp? Dan is het nu tijd om dat idee op te schrijven en mee te doen aan de wedstrijd voor het beste idee voor een bewonersinitiatief. Want de 10 beste ideeën winnen maximaal €4.000,- per plan om ze uit te voeren.

Lees meer...

Laatste fase bouw Victoriebrug

De gemeente Alkmaar is op woensdag 3 september gestart met de realisatie van de aansluitingen aan de Noorderkade en de Helderseweg op de Victoriebrug. Met de Victoriebrug en de aansluitingen krijgen de voetgangers en fietsers van en naar Overstad en het stationsgebied een nieuwe en snelle verbinding.

Lees meer...

Nieuwe brug

nieuwe brugEindelijk is hij dan gereed de nieuwe brug tussen de Kogge- en Lekerwaard. Na ruim een maand is de brug opgeleverd en is de omgeving hersteld nadat het enige schade had opgelopen vanwege de zware transporten.

Lees meer...

Vervanging brug

oude-brug-koggewaard-01Verleden jaar heeft de gemeente een vergunning aangevraagd voor het vervangen van de brug tussen de Lekerwaard en Koggewaard. De brug zou vervangen worden door een aardenwal met daarin een duiker. Namens een aantal direct omwonenden heeft de Wijkraad protest aangetekend tegen dit plan.

Lees meer...

Nieuwe uitstraling voor station Alkmaar

Alkmaar-Station-1Alkmaar krijgt een nieuw station. Vandaag is bekendgemaakt hoe het station en het stationsgebied er uit komen te zien. Een brede, lichte traverse verbindt straks de centrum- en de noordzijde van de stad. Daarnaast komen er roltrappen, liften en een grote nieuwe fietsenstalling. De architect, Venhoeven CS, maakt gebruik van hout, glas en metaal waardoor het geheel een natuurlijke uitstraling krijgt met veel licht. Een uitgebalanceerd ontwerp met behoud van de monumentale perronkap. Het vernieuwde station is naar verwachting over twee jaar klaar en wordt gebouwd door Strukton.

Lees meer en bekijk de foto's en animatie

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Stichting Wijkraad Huiswaard - Postbus 9445 - 1800 GK  Alkmaar